مقالات

آشنایی با بهترین تجهیزات نورپردازی در محیط اداری

Indicator photo lighting

اهمیت نورپردازی محیط اداری و محل کار را دست کم نگیرید. فعالیت زیر نور مناسب در محیط کار، مسأله‌ای است که امروزه بسیار مورد توجه مدیرانی است که برای زیبایی دکوراسیون دفتر کار خود ارزش قائل هستند. زیبایی محیط کار بر هیچ مدیر حرفه‌ای پوشیده نیست. نورپردازی، این امکان را برای ما ایجاد می‌کند که محیط‌های اداری خودمان را از هر نظر تحت تأثیر قرار دهیم. احتمالاً برایتان پیش آمده که در محیط اداری خیلی زود احساس خستگی کنید، همچنین در محیطی، چه در فروشگاه و چه در محیط اداری احساس نشاط و شادابی کنید. یکی از مهم‌ترین دلایل این امر نورپردازی این محیط‌ها می‌باشد. در این مقاله، نخست به 5 اصل در نورپردازی محیط‌ کاری و اداری و نیز به اقسام نورپردازی در این محیط‌ها می‌پردازیم. برای دیدن چراغ‌ جت لایت ما کلیک کنید.

officelight

 

موارد کلی نورپردازی در محیط اداری

نورپردازی محیط اداری تأثیر بسزایی در بهره‌وری، راندمان کاری و سطح انرژی کارکنان یک شرکت دارد. رعایت موارد کلی و استاندارد این امر به خصوص برای دکوراسیون‌های ویژه که چراغ‌ دکوراتیو مناسب آن هستند، می‌تواند محیطی حرفه‌ای، آرام و لذت‌بخش را ایجاد نموده و علاوه بر افزایش بهره‌وری کارمندان، باعث جلوگیری از آلودگی نوری نیز می‌شود. نورپردازی نه تنها برای داخل محیط اداری بلکه برای بیرو از ساختمان تأثیرگذار است. برای اطلاع بیشتر از نورپردازی فضای باز و بیرون ساختمان مقاله زیر را مطالعه کنید.

اول، به اشکال چراغ‌ها توجه کنید.

نورپردازی محیط اداری و نورپردازی محیط فروشگاهی با هم تفاوت دارند. طبعاً اگر محصولات ما سنتی هستند، باید دکوراسیون آن نیز مناسب آن محیط باشند. اشکال چراغ‌هایی که در هر محیط استفاده می‌شوند، طبعاً نشان‌دهنده فرهنگ غالب محیط آن کسب‌وکار هستند. مقاله زیر میتواند به شما برای مدل‌های تجهیزات روشنایی کمک کند.

7 ایده ی جذاب برای نور پردازی فضای باز

دوم، محل نصب یا جانمایی چراغ‌ها.

برای نورپردازی محیط‌ اداری و نیز مکان‌های با وسعت زیاد، باید نورپردازی در وسط ساختمان و در جاهایی متمرکز باشند که از پنجره‌ها فاصله بیشتری دارند. این امر به این خاطر است که زاویه تابش نور طبیعی برای میزهای كار، شكست یا كمبود نور، همچنین دیدن لوازم موجود روی میز كار، سبب فشار آوردن به چشم می‌شوند. اگر از چراغ‌های رومیزی استفاده می‌کنید، استفاده از نورهای سقفی را فراموش نکنید، زیرا فضا را دلبازتر و وسیع‌تر می‌کنند. البته باید بگوییم، برخی از مکان‌ها نیاز به پروژکتور دارند، برای همین نیاز به آشنایی با تولیدکننده‌های برندهای پروژکتور دارید.

سوم، شدت نورپردازی در محیط اداری.

شدت نورپردازی در محیط اداری و کارمندی، تاثیر زیادی بر حالت روحی و خلقی کارکنان و کارمندان می‌گذارد. برای مثال، میزان نور پیشنهادی در راهروها و سالن اجتماعات، باتوجه به فضای کاربری و فضای کلی، مقادیر مختلفی از نورپردازی را نیاز دارد.

شدت نور در فضاها (LX) حداقل میزان نور میزان پیشنهادی
سرویس بهداشتی 100 300
راهروها 100 200
اتاق منشی 300 500
اتاق کنفرانس 300 500

Intensity of lighting

چهارم، دمای رنگ نورپردازی در محیط اداری.

از دیگر نکات و اصول مهم نورپردازی محیط اداری، دمای رنگ نور است. دمای رنگ نور نیز، همانند شدت نور بر حالات روحی افراد تأثیرگذار است.

برای مثال، هرچقدر طنین رنگ‌های به كار رفته در نورپردازی محیط اداری سردتر(دمای رنگ بالاتر) باشند، افراد دچار استرس و اضطراب و نیز عدم تمرکز می‌شوند؛ اما برعکس، اگر طیف رنگی به سمت رنگ‌های گرم و ملایم(نور زرد رنگ) برود، افراد حس بهتری از فضا می‌گیرند، در نتیجه آرامش بیشتری حین فعالیت‌ را تجربه می‌کنند.

دمای مناسب رنگی در محیط‌های اداری، میانه‌ای از نورهای آفتابی و مهتابی، حدود ۴۵۰۰ کلوین است. این رنگ نوری را در بازار با نام نور طبیعی یا یخی می‌شناسند؛ این نورها مکمل نور روز هستند.

همچنین، نورپردازی فضاهای کار اشتراکی، مانند اتاق‌های استراحت و فضاهایی که برای انجام کارهای متفرقه طراحی شده‌اند، باید مورد توجه قرار گیرند. نور این فضاها بایستی القاکننده حس آرامش و راحتی در افراد شود و به آن‌ها کمک کند تا خستگی را از تن بیرون کنند. دمای رنگ پایین‌تر(نور گرم‌تر) برای این فضاها توصیه می‌شود.

بررسی 4 مدل از بهترین تجهیزات روشنایی

پنجم، صرفه‌جویی در مصرف برق.

برای این مورد از لامپ‌های LED استفاده کنید. این دسته لامپ‌ها تقریباً 80 درصد کارآمدتر از لامپ‌های فلورسنت هستند و نقش مهمی در صرفه‌جویی انرژی دارد.

همچنین از لامپ‌های دیمردار استفاده کنید، تا علاوه بر صرفه‌جویی در انرژی از نور روز، بیشترین استفاده را ببرید. اما همانطور که گفته شد، در محیط کارتان تا حد امکان از رنگ‌های روشن استفاده کنید، چرا که رنگ تیره نور را جذب کرده و باعث کارکرد مضاعف چراغ شما و در نتیجه، هزینه بیشتر برای شما می‌شود.

Save electricity

اقسام نورپردازی در محیط اداری

1) این مدل از نورپردازی، عمومی‌ترین شکل نورپردازی محیط اداری به حساب می‌آید. به این نوع نورپردازی، حسی نیز گفته می‌شود. انتخاب منابع نوری در اداره از اهمیت بالایی برخوردار است. اصولی که نورپردازی عمومی از آن بهره می‌گیرد، می‌تواند سبب کاهش استرس و خستگی کارکنان شود، در نهایت بازده آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. بهترین چراغ‌ها در این بخش از نورپردازی چراغ‌های سقفی هستند، همچنین پنل‌های ال ای دی و دیواری می‌توانند گزینه‌ها مناسبی باشند.

مهم ترین دلایل کم‌ نور شدن لامپ ال ای دی یا اس ام دی

2) برعکس نوع قبلی، منابع نوری در نورپردازی وظیفه‌ای، وظیفه تولید کمتری دارند. نورپردازی وظیفه‌ای می‌تواند یک چراغ مطالعه و هالوژن باشد. این نوع نورپردازی در نورپردازی محیط اداری باعث تمرکز بیشتر برخی سمت‌ها می‌شود. کم یا کردن، خاموش و روشن کردن این نورها، تأثیری بر روی نورپردازی کلی و عمومی ندارد.

آباژور، ریسه نواری، چراغ مطالعه ونیز هالوژن از این نوع نورپردازی‌ها هستند.

3) این نوع نورپردازی(تأکیدی) بسیار متمرکز و نقطه ای هستند. این مدل نورپردازی در محیط اداری بیشتر برای برجسته کردن اشیای مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرند. منابع نوری که در این نوع نورپردازی استفاده میشوند، وظیفه بازتاب نور بر روی یک دیوار خاص یا شئ مشخص را به عهده دارند.

 

Types of lighting

نورپردازی محیط اداری شامل چه مراحلی می‌شود؟

استفاده صحیح از منابع نوری سبب می‌شود، فضایی مناسب و کارآمد داشته باشیم. این امر بر روی فروش ما نیز تأثیر می‌گذارد. پس به این مراحل و مسائل برای نورپردازی در محیط‌های اداری و دفتری باید توجه کنیم تا به هدف مورد نظر خود برسیم. تا حد امکان به موارد و مراحل زیر توجه کنید. باید با تجهیزات روشنایی بیشتر آشنا شد.

اول: بررسی فضا و نوع کسب و کار ما.

دوم: بررسی منبع نور طبیعی محیط اداری یا دفتر کار ما.

سوم: تعیین نوع نورپردازی.

چهارم: تعیین نوع منابع نوری مورد استفاده.

پنجم: انتخاب چراغ و توجه امر مهم صرفه‌جویی.

جمع‌بندی

با اعمال محاسبات و بررسی‌های ذکر شده در نورپردازی محیط اداری در این مقاله، می‌توانیم بهترین بازده را از محیط کاری خود داشته باشیم. به عنوان تجربه می‌توان گفت، میزان نور تولید شده، اما با تعداد بیشتر لامپ می‌تواند باعث زیبایی بیشتر چیدمان و نیز، به لحاظ فنی سبب توزیع بیشتر و بهتر روشنایی(پخش نور) می‌شود.

3 دیدگاه در “آشنایی با بهترین تجهیزات نورپردازی در محیط اداری

  1. محسن باقری گفت:

    سلام. میشه درمورد قیمت پروژه ها هم توضیحی بدید؟ بر حسب متراژ البته

  2. هدیه گفت:

    ای کاش در مورد رنگ بندی و رنگ دکوراسیون هم مطلبی بنویسید

    1. fa.manager گفت:

      سلام دوست عزیز وقت بخیر ، چشم حتما این موضوع رو انتقال میدم . سپاس از وقتی که گذاشتید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *